Kymiringeli

"Mietin lapsuusajan herkkuja, kuten esim. Viipurin rinkeliä, mutta ei ne nykyään maistu miltään. Joten kehittelin uusitun version."

Jarmo Taipalinen

Resepti:

           3 munaa

           2dl sokeria

           5dl punaista maitoa

           2tl kardemummaa

           1tl muskottia

           1tl vaniljasokeria

            0,5tl piparkakkumaustetta

           2 pussia kuivahiivaa

           n.800g vehnäjauhoja

           150g voita

            ripaus suolaa

Valmistus:

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, munat, sokeri ja mausteet. Sekoita hyvin ja rupea lisäämään vehnäjauhoja, alusta käsin. Lisää juokseva voi ja tarvittaessa vielä jauhoja että taikina jää hyvin pehmeäksi. Anna kohota 1 tunti, alusta vielä taikinaa että ilmat poistuu.  Jaa taikina kolmeen osaan (isot ringelit) tai kuuteen osaan (pienet ringelit), tee pitkiä ohuehkoja pötköjä ja muotoile pellille radan muotoon. Anna vielä kohota jonkin aikaa, voitele muna vesiseoksella ja lisäksi vielä keltuaisella. Paista 220 asteessa n. 15-20 min. Paiston jälkeen vielä voidellaan kuumalla vedellä että saadaan kaunis kiilto ja myöskin säilyy pidempään.

Jätä kommentti