Mustaherukkaiset muffinit/Kausalan kaunottaret
"Kausalan kaunottaren maanläheinen voima kumpuaa hampusta
ja mustaherukkajauheesta (Rutin mansikkatila). Mehevän muffinin kruunaa
tuorejuustohuntu, se viekoittelee maistamaan."
Anne Kiuru
20 kpl
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl hamppurouhetta
4 rkl mustaherukkajauhetta ( siemen /kuorijauhe)
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1/4 tl suolaa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 prk ( 200 g) maustettu rahka vaniljaa
1 1/2 dl öljyä
4 tl vaniljasokeria
Kuorrutus
0,2 kg maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
3/4 tl raakalakritsijauhetta
Koristeluun
Dr. Oetker Black & Gold koristerakeita (kultahippuja ja mustia helmiä)
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls koristerakeita
20 kpl muffinivuokaa vetoisuus n. 1/2 dl
Valmistus
Sekoita muna, sokerit,rahka ja öljy lusikalla kulhossa sekaisin.
Mittaa toiseen kulhoon kuivat aineet, sekoita. Siivilöi jauhot
muna-rahkaseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina kertakäyttövuokiin.
Paista muffinssit 180 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna
jäähtyä.
Sekoita tuorejuusto, sokerit sekä lakritsijauhe. Pursota ruusuke jokaiselle
muffinille ja koristele.
Gluteenittomattoman muffinin saat korvaamalla jauhot vaalella
gluteenittomalla jauhoseoksella. Black & Gold koristerae sisältää
gluteenia, mutta on laktoositon. Chocolate Silver Pearls sisältää kerma-ja
täysmaitojauhetta. Mainintaa ei ole gluteenista, mutta saattaa sisältää
mantelia, hasselpähkinää. Dr.Oetker Soft Golden Pearls sokerihelmet ovat
laktoosittomia ja gluteenittomia. Joten gluteenittoman ja laktoosittoman
muffinien koristeluun tämä sopivat. Ja laktoosittoman muffinin saa
käyttämällä laktoosittomia maitotuotteita.
Reseptin takana: Anne Kiuru