VOITTAJARESEPTI: Mansikka-raparperiunelma

"Olen nyt muutaman vuoden kehitellyt erilaisia gluteenittomia reseptejä omien makumieltymysten mukaisesti ja huomannut vuosien saatossa, että gluteenittomien tuotteiden kiinnostus sekä tarve on lisääntynyt. Raparperia varmasti kasvaa useimmilla iittiläisillä pihoissa ja puutarhoissa runsain mitoin tai ainakin jollain tuttavalla tai sukulaisella, joten tähän leivoskakkuun on helposti saatavilla ainakin kesäaikaan raaka-aineita."

Tiina Auvinen

 

12 kpl

Pohja:

2 munaa

hienosokeria

perunajauhoa

vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

1 tl leivinjauhetta

Määrät yhtä suurilla lasimitoilla, eli riko ensin kaksi munaa lasiin, mittaa sokeria saman verran toiseen samanlaiseen lasiin ja kolmanteen jauhoseos, joista puolet perunajauhoa ja puolet glut. jauhoseosta sekä 1tl leivinjauhetta.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon varovasti käännellen keskenään sekoitetut jauhot, mielellään siivilän läpi.

Paista 20cm x 25cm kokoisessa leivinpaperilla vuoratussa vuoassa uunin alatasolla 175 asteessa n. 15-20 min, riippuu uunista.

Täytteet:

Raparperihilloke

4 dl raparperia viipaleina

1 rkl vettä

½ dl sokeria

½ tl kanelia

5 kpl liivatelehtiä

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta hilloke sekä anna jäähtyä rauhassa. Hilloke kannattaa jämäköittää liivatelehtien avulla, jotta sen voi kokoamisvaiheessa pursotinpussin avulla helpommin lisätä leivospohjalle nauhana. Tähän määrään hilloketta suosittelen käyttämään viisi kappaletta liivatelehtiä ja käyttö paketin ohjeen mukaan.

Vaniljainen tuorejuustotäyte

3,3 dl prk Valion laktoositonta kuohukermaa (ota tästä sivuun 0,3dl liivatenesteeksi)

200 g laktoositon vaniljatuorejuusto

½ dl hienosokeria

1 tl vaniljasokeria

4-5 liivatelehteä

Vatkaa 3 dl kermaa vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto, hienosokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna erilleen otettu kerma ja kuumenna siitä neljän-viiden liivatteen nesteseos, jonka lisäät varovasti nauhana kerma-tuorejuustoseokseen.

Pintakiille

2 dl Rutin mansikkamehua

½ dl hienosokeria

Kuumenna mehu ja lisää joukkoon hienosokeri sekä liivate paketin ohjeen mukaisesti.

2 liivatelehteä

(lisäväriksi punaista elintarvikeväriä tai punajuurimehua)

Valmistus:

Kokoa leivoskakku reunakalvoa/kakkunauhaa apuna käyttäen.

Ensin kakkupohjan päälle pursotetaan raparperihillokenauhat (neljä nauhaa suunnilleen yhtä kauas toisistaan). Tämän jälkeen lisätään tuorejuustotäyte, itse käytin siinäkin pursotinpussia ja tasoitin lopuksi pinnan paletilla. Pintakiilteen onnistuu parhaiten lisäämään erityistä varovaisuutta noudattaen silikonista pullasutia apuna käyttäen ja ohut kerros kerrallaan, niin että antaa aina edellisen kerroksen vähän jähmettyä/kuivahtaa. Leivokset olisi järkevintä leikata yhtä suuriin palasiin niin, että katsoo raparperinauhan jäävän leivoksen keskiosaan. Näin tehdessä joka leivokseen tulee näöllisesti samanlainen poikkileikkaus.

Leivokset voi halutessaan myös koristella esim. tuorein mansikoin.

Reseptin takana: Tiina Auvinen

1 kommentti

  • Onnea ja menestystä voittajalle !Hyvä on kakku . mutta resepti näyttää aika työläältä, en jaksanut edes lukea loppuun. mieluummin ostan valmiin, sitku niitä on saatavana

    Linta

Jätä kommentti