Punajuuricarpaccio @merituulivantsi

Punajuuricarpaccio

Keväällä eletään vielä niukkoja aikoja, kun uuden satokauden kasvikset vasta herättelevät versojaan, mutta edellisvuoden vihannesvarastot alkavat hupenemaan. Niukkuus ei silti ole este valmistaa kaunista ja herkullista kotimaista ruokaa!

Punajuuricarpacciossa talven mehevin juures hunnutetaan parhailla mauilla mitä maastamme tuotetaan: on villiä suolaa yrttikasveilla, kylmäpuristettua aromikasta rypiöljyä sekä lähitilan juustoa, joista löytyy iso valikoima Iitin Maatiltorilta.

Tarjoa punajuuricarpaccio alkupalana tai yhtenä annoksena illalliskattausta.

Punajuuricarpaccio

4:lle, valmistusaika 10 minuuttia + uunissa kypsennys 2h

gluteeniton, kasvis

3 punajuurta

1 tl Wähkilän Maut Villisuolaa (tai sormisuolaa)

50 g lähijuustoa, esim. Mäkelän Tilajuustoa tai Nastolan munajuustoa

  1. 1 rkl Alavuden kylmäpuristettua rypsiöljyä
  1. Pese punajuuret ja laita ne kuorineen pieneen uuninkestävään vuokaan. Kypsennä 160-asteisessa uunissa noin 2h tai kunnes terävä veitsi uppoaa helposti punajuureen. Nosta jäähtymään.
  1. Kuori punajuuret terävällä veitsellä niin että leikkaat kuorien mukana pois mahdollisimman vähän punajuuren pehmeää lihaa.
  1. Viipaloi punajuuret ohuenohuesti ja asettele lautasille tai tarjoiluvadille. Pirskottele päälle kylmäpuristettua rypsiöljyä ja mausta villisuolalla. Lopuksi raasta päälle haluamaasi kotimaista lähijuustoa.

HUOM! Voit tehdä punajuurien kypsennyksen jopa 2 päivää ennen tarjoilua, säilytä kypsennetyt, kuorimattomat punajuuret jääkaapissa.

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista