Suppilovahveropasta karamellisoidulla sipulilla @hannansoppa
Hanna Hurtta @hannansoppa yhteistyössä syntyi Maatilatorille ihana suppispasta meidän lähi- ja pientuottajien tuotteista. Suosittelemme kokeilemaan tätä herkkua!
https://hannansoppa.com/suppilovahveropasta-karamellisoidulla-sipulilla/


● 1 pss Makupastan
Nokkos-nauhapastaa (330 g)
● suolaa
● 2 dl pastan keitinvettä
● 2 sipulia
● 2 rkl voita
● 3 valkosipulinkynttä
● 1 l tuoreita suppilovahveroita
(tai 25 g kuivattuja)
● 1 rkl Wähkilän Maut Tattiöljyä
annosten viimeistelyyn
● Wähkilän Maut Villisuolaa
● mustapippuria
● kuivattuja leivänmuruja tai korppujauhoja
● Mäkelän Tilajuustolan Punaleima Emmentaljuustoa
● tuoretta persiljaa
- Laita isoon kattilaan pastavesi kuumenemaan, mausta reilusti suolalla. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi. Ota keitinvettä pari desiä talteen siivilöi pasta.
- Kuori sipulit, halkaise ne ja leikkaa puolirenkaiksi. Kuumenna voi pienellä pannulla ja kuullota sipulia miedolla lämmöllä 15 minuutin ajan. Kuori ja hienonna valkosipuli ja lisää se pannulle. Paista vielä 10 minuuttia. Sipulia karamellisoidessa on tärkeää, että lämpö on niin matala, ettei sipulit pala. Ne saavat kuitenkin paistua kauniin vaaleanruskeiksi.
- Putsaa sienet ja revi isommat sienet käsin pienempiin osiin. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes nesteet ovat haihtuneet. Sekoita joukkoon 1 rkl Tattiöljyä.
- Lisää sienten joukkoon karamellisoidut sipulit ja keitetty pasta. Paista sen verran, että pasta kuumenee. Sekoita joukkoon desi pastan keitinvettä, jotta saat aikaan kastikemaisen koostumuksen. Lisää keitinvettä tarpeen mukaan pieni määrä kerrallaan, kunnes koostumus . Mausta pasta Villisuolalla ja mustapippurilla.
- Jaa suppilovahveropasta lautasille ja viimeistele annokset pienellä lorauksella Tattiöljyä, kunnon ripauksella leivänmuruja sekä raastetulla juustolla ja hienonnetulla persiljalla. Tarjoile heti.
